Ik heb letselschade door een hondenbeet

Honden gelden als de beste vriend van de mens, echter blijven het onberekenbare dieren. Het kan zomaar gebeuren dat een normaalgesproken lieve en rustige hond ineens toebijt. Naast oppervlakkige blessures kan dit in erge gevallen leiden tot diepe wonden die gehecht moeten worden. Ben je niet de eigenaar van de hond door wie je gebeten bent, heb je recht op schadevergoeding. Vul op deze pagina het QuickScan formulier in om je (immateriële) letselschade te laten berekenen door onze experts. Zij zullen vervolgens snel contact met je opnemen en je verder helpen met het aansprakelijk stellen van de eigenaar. Het invullen duurt slechts twee minuten en kost je helemaal niets!

Wie is aansprakelijk bij een hondenbeet?

Volgens artikel 6:179 BW is de eigenaar van de hond in (bijna) alle gevallen aansprakelijk voor schade die zijn vierbener veroorzaakt. Het maakt daarbij niet uit of de hond aan de lijn was en of de eigenaar überhaupt aanwezig was op het moment dat de schade veroorzaakt is. De enige uitzondering is als de hond en/of de eigenaar uit noodweer gehandeld heeft, bijvoorbeeld tijdens een overval.

Welke kosten worden vergoed bij een hondenbeet?

De eigenaar van de hond moet voor alle huidige en toekomstige kosten opkomen die veroorzaakt zijn door het incident, bijvoorbeeld ziekenhuisbehandelingen, tetanus injectie, medicatie, gescheurde kleren en hulpverlening tijdens het herstel. Daarnaast omvat de schadevergoeding ook opbrengsten die het slachtoffer misgelopen is door de blessures en mentale schade van het ongeluk. Denk hierbij aan salarissen of bonussen door werkverlies. Als laatste wordt rekening gehouden met de mentale schade die door blijvende littekens of trauma’s kunnen worden veroorzaakt.

Ook letselschade opgelopen door een hondenbeet? Vul snel het QuickScan formulier in en wordt vandaag nog geholpen!